Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen huomannut nauttivani aivan liian usein. Tänä vuonna olen pidättäytynyt sokerin syömisestä, ja siksi halusinkin luoda jälkiruoan, jossa on reilusti makeutta. Suklainen unelmakääretorttu takuu varmasti kruunaa pääsiäisen jälkiruokapöydän ja luo omalta osaltaan ilmaan suuren juhlan tuntua.
Christos Anesti "Χριστός ἀνέστη!" Hyvää pääsiäistä!
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
50 g rouhittua tummaa suklaata
2,5 tl vaniljasokeria
2 dl soijamaitoa
1 dl banaanisosetta
2 rkl kahvia
1/2 dl öljyä
Täyte:
2 banaania soseutettuna
2 prk kauravispiä
50 g sulatettua suklaata
Valmistus:
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon soijamaito, kahvi sekä öljy. Sekoita seos hyvin tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ja paista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Levitä kääretorttupohjan päälle muussatut banaanit sekä kahvilla ja sulatetulla suklaalla maustettu kauravispi. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen kääretorttu mahdollisimman tiukalle rullalle. Levitä päälle loput kauravispistä joko pursottamalla tai vapaasti lastalla levittäen. Koristele oman maun mukaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku
Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...
-
Ensimmäinen joulu vegaanina ei ollutkaan niin iso juttu ruokien suhteen, kun olin ehkä etukäteen ajatellut. Kaikki ruoat onnistuivat hyvin...
-
Bebe-leivokset ovat aina olleet yksi lempileivoksistani, mutta huomasin harmikseni melko pian vegaaniksi siirtyessäni, ettei vegaanista bebe...
-
1,5 dl tummaa soijarouhetta 3 dl vettä (1 porkkana) 1 iso sipuli 3 valkosipulin kynttä n. 3 rkl oliiviöljyä 1 tl maustepippur...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti