torstai 29. maaliskuuta 2018

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

 Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen huomannut nauttivani aivan liian usein. Tänä vuonna olen pidättäytynyt sokerin syömisestä, ja siksi halusinkin luoda jälkiruoan, jossa on reilusti makeutta. Suklainen unelmakääretorttu takuu varmasti kruunaa pääsiäisen jälkiruokapöydän ja luo omalta osaltaan ilmaan suuren juhlan tuntua.
Christos Anesti "Χριστός ἀνέστη!" Hyvää pääsiäistä!


Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

1,5 kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 dl sokeria

50 g rouhittua tummaa suklaata

2,5 tl vaniljasokeria

2 dl soijamaitoa

1 dl banaanisosetta

2 rkl kahvia

1/2 dl öljyä

Täyte:

2 banaania soseutettuna

2 prk kauravispiä

50 g sulatettua suklaata

Valmistus:

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon soijamaito, kahvi sekä öljy. Sekoita seos hyvin tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ja paista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Levitä kääretorttupohjan päälle muussatut banaanit sekä kahvilla ja sulatetulla suklaalla maustettu kauravispi. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen kääretorttu mahdollisimman tiukalle rullalle. Levitä päälle loput kauravispistä joko pursottamalla tai vapaasti lastalla levittäen.  Koristele oman maun mukaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...