maanantai 26. joulukuuta 2016

Porkkanalaatikko ja lanttulaatikko valmiista soseesta

 Ensimmäinen joulu vegaanina ei ollutkaan niin iso juttu ruokien suhteen, kun olin ehkä etukäteen ajatellut. Kaikki ruoat onnistuivat hyvin ilman kanamunia tai kermaakin ja olivat itse asiassa vielä paljon parempia. Tein vielä näiden laatikoiden lisäksi vielä meidän perheen suosikki ruokaa kaalilaatikkoa, jonka resepti löytyy myös tältä blogilta. Vaikka kuvissa ei näy kuin kaksi vuokaa tuli kilon satsista 4 laatikkoa hieman pienempiin vuokiin. Pienemmistä vuoista johtuen oli paistoaika ohjeen reilua tuntia hieman lyhyempi. Jätin myös laatikoiden päältä korppujauhot pois.

Porkkanalaatikko:

1 kg porkkanasosetta

5 dl riisipuuroa:

(2 dl vettä

2 dl puuroriisiä

1 l kauramaitoa

1 dl soija ruokakermaa tai kaura ruokakermaa

1 tl margariiniä

1/2 tl suolaa)

1/2 dl korppujauhoja

1/2 dl siirappia

1 tl suolaa

päälle muutama nokare margariiniä (sininen Keiju)


Valmistus: 

Mittaa kattilaan vesi, puuroriisi ja keitä kasaan. Lisää kauramaito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää soijakerma, margariini ja suola ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 45 minuuttia.
Sekoita valmis puuro porkkanasoseen joukkoon, lisää siirappi ja suola. Levitä seos voideltuun vuokaan ja lisää halutessasi päälle muutama nokare margariiniä. Voit myös halutessasi ripotella laatikon päälle korppujauhoja. Paista 200 asteisessa uunissa reilu tunti.


Lanttulaatikko:

1 kg lanttusosetta


1 dl korppujauhoja

1 dl siirappia

1/2 tl valkopippuria

2 dl soijakermaa

1 tl suolaa

margariiniä(sininen Keiju)

Valmistus:

Sekoita kaikki aineet sekaisin, levitä voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin puolitoista tuntia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...