maanantai 26. joulukuuta 2016

vegaaninen kahden suklaan juustokakku

Jouluna on lupa herkutella, ja mikäpä silloin sen parempaa kuin oikein suklainen juustokakku. 



Pohja:

200g Digestive-keksejä

75 g margariiniä (sininen Keiju)

1/2 dl kauramaitoa

Täyte:

2 prk soijatuorejuustoa ( 2 x 225g maustamaton Tofutti)

4 dl kauravispiä

160 g vegaanista suklaata (2 x 80 g vegan nougat)

80 g vegaanista valkosuklaata

(1 rkl sokeria)

vadelmia


Valmistus:

Murskaa keksit, lisää sulatettu margariini sekä kauramaito ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimassa leivinpaperilla vuoratun irtopohjallisen kakkuvuoan pohjalle, ja laita sen jälkeen täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
Vispaa kauravispi ja soijatuorejuusto tasaiseksi massaksi. Jaa täyte kahteen osaan. Sulata tämän jälkeen suklaa esim. mikrossa. Itse käytin vegaanista nougatsuklaata, mutta tumma suklaakin käy. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria, jos haluat erityisen makea version. Levitä ensimmäinen täyte pohjan päälle. Sulata valkosuklaa ja sekoita se toisen tuorejuustomassan sekaan. Levitä täyte kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin ja anna olla jääkaapissa vähintään muutama tunti tai seuraavaan päivään. Murskaa kakun päälle kaksi Digestivea tai esim. Wilhelmina-keksiä, ja lisää kakun päälle vielä vadelmia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...