Tämän soijarouhepiirakan tein oman vaarini hautajaisiin. Äitini järjestäessä hautajaisia kävi selväksi, ettei pitopalvelu osannut kumma kyllä tehdä mitään vegaanista tarjottavaa kuin salaatin. Eipä siinä auttanut kuin tuoda sitten omat tarjottavat mukana.
1 1/2 dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
n. 2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1/2 punainen paprika
1 porkkana
125 g jasminriisiä
1 tl maustepippuria
1 tl jauhelihamaustetta
1 tl oreganoa
1- 2 tl soijakastiketta
(1/4 tl suolaa)
Myllyn paras iso lehtitaikinalevy
Valmistus:
Ota lehtitaikinalevy hyvissä ajoin pöydälle sulamaan. Mittaa kattilaan vesi, kasvisliemikuutio ja soijarouhe ja anna kiehua noin viisi minuuttia tai niin kauan, että vesi on täysin imeytynyt. Keitä riisit. Pilko sipuli, paprika ja porkkana pieneksi kuutioksi. Lisää paistinpannulle öljy, sipuli, porkkana, paprika, turvotettu soijarouhe ja puristettu valkosipuli, ja paista miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Lisää mausteet ja sekoita joukkoon keitetyt riisit. Tarkista maku.
Kauli lehtitaikinasta uunipellin kokoinen levy ja lisää täyte levyn toiselle puolelle. Käännä toinen puoli kanneksi ja pistele haarukalla reunat kiinni. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
torstai 29. joulukuuta 2016
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku
Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...
-
Ensimmäinen joulu vegaanina ei ollutkaan niin iso juttu ruokien suhteen, kun olin ehkä etukäteen ajatellut. Kaikki ruoat onnistuivat hyvin...
-
Bebe-leivokset ovat aina olleet yksi lempileivoksistani, mutta huomasin harmikseni melko pian vegaaniksi siirtyessäni, ettei vegaanista bebe...
-
1,5 dl tummaa soijarouhetta 3 dl vettä (1 porkkana) 1 iso sipuli 3 valkosipulin kynttä n. 3 rkl oliiviöljyä 1 tl maustepippur...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti