maanantai 24. lokakuuta 2016

Vegaaniset bebe-leivokset

Bebe-leivokset ovat aina olleet yksi lempileivoksistani, mutta huomasin harmikseni melko pian vegaaniksi siirtyessäni, ettei vegaanista bebe-leivosten ohjetta löytynyt netistä mistään. Niinpä kehittelin tämän ohjeen itse ja olen ollut reseptiin tyytyväinen. Jos et pidä liian makeasta leivonnaisesta, kannattaa tämä ohje sivuuttaa, sillä nämä bebet ovat huisin makeita. 


 Pohja:

200 g margariinia (Sininen Keiju)

1 1/2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

150 g margariinia (noin 1 dl)

4 rkl sokeria


2 dl kauravispiä

2 tl sitruunamehua

(valmiisiin pohjiin alimmaiseksi vadelmahilloa, jokaiseen noin 1 tl)

Päälle:

n. 150 g mansikanmakuista tomusokeria
vettä/sitruunamehua niin paljon, että syntyy sopivan paksu kuorrute. Tein kuorrutetta pienissä erissä, joten tarkkaa määrää on vaikea sanoa.

Valmistus: Vaahdota sokeri ja margariini. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele bebejen pohjat vehnäjauhojen avulla vuokiin. Paista pohjia 175 asteessa noin 12- 15 minuuttia. Pohjat nousevat jonkin verran paiston aikana. Itse painelin niitä paiston loppupuolella hieman ruokalusikalla kuppimaisiksi. Voit myös laittaa pohjien päälle painoksi esim. herneitä. Tee täyte ja vispaa ensin margariini ja sokeri. Vatkaa sekaan kauravispi ja mausta sitruunamehulla. Irrota paistetut ja jäähtyneet pohjat vuoista ja laita jokaiseen 1 tl vadelmahilloa, noin 1 rkl täytettä ja päälle sokerikuorrute. Koristele nonparelleilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...