maanantai 17. lokakuuta 2016

Soijarouhekastike

1,5 dl tummaa soijarouhetta

3 dl vettä

(1 porkkana)

1 iso sipuli

3 valkosipulin kynttä

n. 3 rkl  oliiviöljyä

1 tl maustepippuria

1 tl paprikajauhetta

1 tl jauhelihamaustetta

1 tl suolaa

n. 1/4 dl oliiviöljyä

1 rkl margariinia ( Sininen Keiju)

3 rkl vehnäjauhoja

n. 2 dl vettä

1 dl soijaruokakermaa


Valmistus: Keitä soijarouhetta vedessä noin 5 minuuttia. Kaada ylimääräinen vesi pois. Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana. Pilko porkkana melko pieneksi kuutioksi, että ehtii hyvin kypsyä. Laita kuumalle pannulle oliiviöljy, sipulit ja porkkana. Lisää valutettu soijarouhe. Paista kuin jauheliha ja mausta. Kaada kasariin ja tee perusruskeakastike. Laita pannulle öljy ja margariini. Lisää jauhot ja ruskista. Kaada pannulle vettä varovasti, kastike saa jäädä ennemmin hieman paksuksi kuin löysäksi. Kaada kastike soijarouheen joukkoon ja sekoita. Lisää vettä tarvittaessa, jos on liian paksua. Keitä hiljalleen ja lisää soijaruokakerma. Lisää suola ja keitä niin kauan, että porkkanat ja vehnäjauho kypsyvät.



"Huom! Kastikkeen teossa käytetyt öliiviöljyn ja veden määrä ovat noin mittoja. Laita öljyä suhteessa vehnäjauhoihin siten, että vehnäjauho sekoittuu hyvin öljyn sekaan, eikä seos jää liian kuivaksi."

Tarjoa kastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden, ruusukaalin ja porkkaraasteen kera"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...