Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g margariinia (sulatettua)
1 dl mangososetta tai muuta hedelmäsosetta
2 dl kivennäisvettä
Valmistus: Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin ja paista korppujauhotetussa kakkuvuoassa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
1.Täyte:
1 dl sitruunamehua
1 dl sokeria
1 rkl margariinia
1 dl vettä
2 rkl maissitärkkelystä
Valmistus: Mittaa kaikki aineet kattilaan ja anna kiehahtaa hetken aikaa, jotta seos sakenee. Anna jäähtyä.
2. täyte:
2 1/2 dl Soijavispiä
1 rkl sokeria
1 päärynä
1 banaani
2 kiiwiä
Valmistus: Vispaa soijavispi vaahdoksi ja lisää joukkoon pilkotut hedelmät ja sokeri.
Kakun kokoaminen: Kostuta kakkua hieman päältä ennen leikkaamista, jotta kakku ei halkeile. Käytä kostutukseen esim. omenamehua. Laita kostutetulle pohjalle ensin sitruunakiisseliä, hieman lakritsakastiketta ja hedelmävispiseosta. Laita kansi päälle ja loppu vispiseos kakun päälle. Koristele oman maun mukaan. Itse käytin banaania, kiiwiä sekä Malacon Snöre mansikkanauhoja.
sunnuntai 30. lokakuuta 2016
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku
Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...
-
Ensimmäinen joulu vegaanina ei ollutkaan niin iso juttu ruokien suhteen, kun olin ehkä etukäteen ajatellut. Kaikki ruoat onnistuivat hyvin...
-
Bebe-leivokset ovat aina olleet yksi lempileivoksistani, mutta huomasin harmikseni melko pian vegaaniksi siirtyessäni, ettei vegaanista bebe...
-
1,5 dl tummaa soijarouhetta 3 dl vettä (1 porkkana) 1 iso sipuli 3 valkosipulin kynttä n. 3 rkl oliiviöljyä 1 tl maustepippur...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti