sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Halloween- kakku

Pohja:

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

100 g margariinia (sulatettua)

1 dl mangososetta tai muuta hedelmäsosetta

2 dl kivennäisvettä

Valmistus: Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin ja paista korppujauhotetussa kakkuvuoassa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

1.Täyte:

1 dl sitruunamehua

1 dl sokeria

1 rkl margariinia

1 dl vettä

2 rkl maissitärkkelystä

Valmistus: Mittaa kaikki aineet kattilaan ja anna kiehahtaa hetken aikaa, jotta seos sakenee. Anna jäähtyä.

2. täyte:

2 1/2 dl Soijavispiä

1 rkl sokeria

1 päärynä

1 banaani

2 kiiwiä

Valmistus: Vispaa soijavispi vaahdoksi ja lisää joukkoon pilkotut hedelmät ja sokeri.

Kakun kokoaminen: Kostuta kakkua hieman päältä ennen leikkaamista, jotta kakku ei halkeile. Käytä kostutukseen esim. omenamehua. Laita kostutetulle pohjalle ensin sitruunakiisseliä, hieman lakritsakastiketta ja hedelmävispiseosta. Laita kansi päälle ja loppu vispiseos kakun päälle. Koristele oman maun mukaan. Itse käytin banaania, kiiwiä sekä Malacon Snöre mansikkanauhoja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...