lauantai 22. lokakuuta 2016

Vegaaninen pizza

Pohja:

15 g hiivaa


 2 dl vettä

5 dl pizzajauhoja (Myllyn paras)

Täyte:

370 g tomaattimurskaa (valkosipuli)

2 rkl oliiviöljyä
 
 1 punasipuli

1 avogado

1/2 tlk ananasmurskaa tai paloja

1/2 punainen paprika

3 tomaattia

4 valkosipulin kynttä

1 pussi vegaanista pizzaraastetta ( esim. Wilmersburger)

1 tl oreganoa

n. 1 tl mustapippuria


Valmistus:
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää siihen hiiva ja pizzajauhot. Laita nousemaan liinan alle kaksinkertaiseksi. Lisää tomaattimuskan sekaan pari ruokalusikallista öljyä ja sekoita esim. sauvasekoittimella tasaiseksi. Kun pohja on nostatettu, kauli taininasta uunipellin kokoinen levy tai pyöreä pitsa ja levitä sille tomaattimurska. Levitä sitten muut pilkotut aineet ja lopuksi pizzajuustoraaste. Paista 250 asteessa noin 12-15 min. Levitä paistetun pitsan päälle valkosipulimurskaa, oreganoa ja mustapippuria. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...