torstai 20. lokakuuta 2016

Mustikkaleivokset

200 g margariinia (Sininen Keiju)

1,5 dl ruokosokeria (myös tavallinen käy)

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

3/4 tl soodaa

Täyte:

n. 800 g mustikoita

2 dl ruokosokeria

3 rkl perunajauhoja

1 dl vettä

Valmistus: Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Laita jääkaappiin täyttteen teon ajaksi. Mittaa kattilaan kaikki aineet ja kiehauta niin kauan, että seos alkaa saeta. Painele taikina isojen muffinssivuokien pohjalle. Käytä apuna vehnäjauhoja, sillä seos tarttuu sormiin. Taikinasta tulee 8 leivosta. Annostele mustikkatäyte vuokiin. Tee kannet leivoksiin. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kun irrotat leivokset vuoista.






 Valmistusvaiheet 1, 2 ja 3






"Tarjoa esimerkiksi vatkattavan kauravaniljakastikkeen tai soijavispikerman kanssa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...