1,5 dl ruokosokeria (myös tavallinen käy)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl soodaa
Täyte:
n. 800 g mustikoita
2 dl ruokosokeria
3 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
Valmistus: Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Laita jääkaappiin täyttteen teon ajaksi. Mittaa kattilaan kaikki aineet ja kiehauta niin kauan, että seos alkaa saeta. Painele taikina isojen muffinssivuokien pohjalle. Käytä apuna vehnäjauhoja, sillä seos tarttuu sormiin. Taikinasta tulee 8 leivosta. Annostele mustikkatäyte vuokiin. Tee kannet leivoksiin. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kun irrotat leivokset vuoista.
Valmistusvaiheet 1, 2 ja 3
"Tarjoa esimerkiksi vatkattavan kauravaniljakastikkeen tai soijavispikerman kanssa"
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti