keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Falefel-pyörykät currykastikkeella ja couscousilla

290 g kikherneitä (Gogreen)

6 valkosipulikynttä

1 iso sipuli

3 rkl oliiviöljyä

 n 1/2 dl persiljaa (nyrkillinen)

n. 1/2 dl oreganoa

3/4 tl savupaprikaa

1 tl mustapippuria

3/4 tl juustokuminaa

1/2 tl korianteria

1/4 tl suolaa

hyppysellinen chilijauhetta

1 1/2 rkl vehnäjauhoja

n. 1/4 dl öljyä paistamiseen

Valmistus:
Kuulota sipuli ja murskattu valkosipuli miedosti pannulla (älä ruskista). Hienonna kikherneet ja pilko persilja ja tuore oregano. Laita kikhernemassan sekaan mausteet, persilja- ja oreganosilppu, kuulotetut sipulit ja vehnäjauho. Pyörittele massasta pieniä palloja ja paista pannulla kauniin ruskeaksi.



Currykastike: 

3 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

2 dl kaura- tai soijaruokakermaa

1/2 sipuli

2 tl curryjauhetta

1 tl paprikajauhetta

n. 1/4 dl oliiviöljyä

1 tl margariinia

n. 2 1/2 rkl vehnäjauhoja

Valmistus: Kiehauta vesi ja liota siihen kasvisliemikuutio. Laita pannulle öljy ja margariini. Lisää jauhot, kun margariini on sulanut. Lisää kasvislientä sekaan pienissä erissä. Sekoita ja mausta. Lisää lopuksi kerma.
(Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan.)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...