lauantai 22. lokakuuta 2016

Pekaanipähkinä piirakka

Itse käytin täytteessä tavallista tummaa siirappia ja piirakasta tuli hieman haluttua kuivempi. Vaahterasiirappia käyttämällä saat piirakasta kosteamman. Tarjoa kauravaniljakastikkeen, soijavaniljakastikkeen tai vegaanisen vaniljajäätelön kanssa.


 Pohja:

200 g margariinia (Sininen Keiju)

3/4 dl fariinisokeria

5 dl vehnäjauhoja

1 tl kanelia

1/4 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

15 g margariinia

2 dl siirappia (tummaa tai vaahtera)

3 rkl vehnäjauhoja

1/2 dl kauramaitoa (esim. Oatlyn ikaffe)

150 g pekaanipähkinöitä

1 tl kanelia


Valmistus: Vaahdota fariinisokeri ja margariini. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja laita täytteen teon ajaksi jääkaappiin. Laita kattilaan margariini, siirappi sekä vehnäjauhot ja kiehauta. Lisää sekaan hieman murskatut pekaanipähkinät ja hiljalleen myös kauramaito. Kiehauta hetken aikaa. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...