lauantai 8. lokakuuta 2016

Kaalilaatikko soijarouheella tai Härkis- härkäpapuvalmisteella



n. 1, 5- 2 kg kaalia

1 dl soijaruohetta tai 250 g härkistä

2 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 iso sipuli

4 kynttä valkosipulia

125 g basmatiriisiä tai jasminriisiä

1 porkkana

1 pieni parsakaali



1 purkki kasviruokakermaa (Plantin onion on mielestäni paras)

1/2 tl maustepippuria

1/2 tl oreganoa

1/2 tl jauhelihamaustetta





1-2 tl paprikamaustetta

1 tl suolaa tai yrttisuolaa

Valmistus: Pilko kaali ja keitä se suolalla maustetussa vedessä. Lisää soijarouhe ja kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen ja keitä noin 5 min.  Keitä riisi ohjeen mukaan. Paista sipulit, valkosipuli, turvotettu soijarouhe, pieneksi silputtu porkkana ja pieneksi pilkottu parsakaali paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää mausteet ja lopuksi riisi. Annan hautua pannulla niin kauan että kaalit pehmenevät. Kaada kaaleista vesi (ota hieman keitinlientä talteen). Sekoita kaali ja riisi/soijarouheseos yhteen. Lisää kasvikerma ja tarvittaessa kaalinkeitinlientä. Sekoita tasaiseksi. Kaada öljyllä voideltuun uunivuokaan ja laita 3 pientä Keijunokaretta pinnalle. Paista 225 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa puolukkahillon ja punajuuriviipaleiden kanssa.


"Tämä kasviskaalilaatikko on yksi suosituimmista arkiruuista meidän perheen vegaanien keskuudessa. Valmistaminen vie hieman aikaa, mutta on vaivan arvoista. Isosta satsista riittää myös useammalle tai ainakin seuraavalle päivälle. Parasta onkin seuraavana päivänä, kun on saanut rauhassa vetäytyä ja maustua:)"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...