perjantai 22. syyskuuta 2017

Vegaaniset sitruuna-vadelmamuffinssit



 Sitruunamuffinssit  syntyvät melko vaivattomasti ja maistuvat todella herkullisilta. Vinkki! Jos haluat taikinaan lisää makua ja mehevyyttä, lisää täytettä noin teelusikallinen jokaiseen vuokaan jo paistovaiheessa. Laita taikinaa vuokaan alle puoleen väliin, lisää teelusikallinen täytettä ja lopuksi taikinaa päälle hieman yli puolen välin.
 

2 dl kaurajauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 1/2 dl sokeria

2 dl soijamaitoa

3/4 dl sulatettua margariinia

1 sitruunan mehu

2 dl vadelmia


Täyte/päällyste:

125 g margariinia

2,5 dl tomusokeria

2 rkl sitruunan mehua

1 tl vaniljasokeria


Valmistus:

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon, ja sekoita sitten kaikki aineet keskenään sekaisin. Lisää viimeisenä jäiset tai tuoreet vadelmat taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Täytä suuret tai pienet muffinsivuoat noin vähän yli puoleen väliin asti. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kun muffinssit ovat jäähtyneet pursota täytettä muffinssien päälle tai täyteeksi muffinssien sisään.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...