perjantai 15. syyskuuta 2017

Vegaaninen mustikkapiirakka pullataikinaan

Mustikkapiirakka tuo ainakin itselläni lapsuuden mieleen, ja saa keittiön tuoksumaan mielettömän hyvältä. Tästä ohjeesta jää taikinaa sen verran yli, että lopuista voi pyöräyttää pikkupullia tai korvapuusteja. Korvapuusteihin tarvitset vain margariinia, ruokosokeria sekä kanelia täytteksi. Voitele soijajuomalla ja ripottele päälle raesokeria. 


5 dl vettä

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 dl sokeria

1 tl kaardemummaa

n. 16 dl vehnäjauhoja

150 g margariinia

Täyte:

10 dl mustikoita

2 dl sokeria

3 rkl perunajauhoja


Valmistus:

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja kaardemumma. Lisää muutama desi vehnäjauhoja ja laita yleiskone päälle. Lisää jauhoja joukkoon pieneissä erissä. Lisää sulatettu margariini ja jauhoja niin kauan, että taikina on sopivan tuntuista. Alusta taikina hyvin. Anna jäädä melko löysäksi vielä tässä vaiheessa. Lisää loput jauhot taikinaan leipomisen aikana. Anna taikinan levähtää noin 15 minuuttia. Leivo reilusta puolesta taikinasta pullapellin kokoinen levy ja jätä kohoamaan liinan alle noin 40 minuutiksi. Laita kattilaan mustikat, sokeri ja perunajauhot. Anna sulaa lämpimällä levyllä sopivan notkeaksi seokseksi. Anna olla levyllä vain niin kauan, että sokeri ja mustikat sulavat. Älä keitä. Kaada kohotetun taikinalevyn päälle. Voitele reunat soijajuomalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...