perjantai 15. syyskuuta 2017

Kaalipata

Kaali on paitsi terveellistä myös todella hyvää. Sienien tilalla tähän ohjeeseen sopii mainiosti myös tumma soijarouhe, jota tarvitset tähän ohjeeseen noin kaksi desiä. Sieniä kannattaa suosia näin syksyllä, sillä niitä on nyt runsaasti saatavilla joko suoraan metsästä tai kaupasta. Kaalipata maistuu parhaalta puolukkahillon kanssa. 



1-1,5 kg kaalia

200 g sieniä

3 porkkanaa

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

2 dl riisiä

1 kasvisliemikuutio

6-7 dl vettä

1 tuore pienehkö parsakaali

2 rkl siirappia

1-2 rkl soijakastiketta

1 tl suolaa tai 2 tl yrttisuolaa

1 tl meiramia


Valmistus:

Kuulota sipuli, valkosipulit ja porkkanat kattilassa. Lisää vesi ja riisi ja anna kiehua hetken. Lisää pilkottu kaali ja parsakaali joukkoon sekä lopuksi mausteet. Anna kiehua 20-30 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarkista lopuksi suola.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...