Kaali on paitsi terveellistä myös todella hyvää. Sienien tilalla tähän ohjeeseen sopii mainiosti myös tumma soijarouhe, jota tarvitset tähän ohjeeseen noin kaksi desiä. Sieniä kannattaa suosia näin syksyllä, sillä niitä on nyt runsaasti saatavilla joko suoraan metsästä tai kaupasta. Kaalipata maistuu parhaalta puolukkahillon kanssa.
1-1,5 kg kaalia
200 g sieniä
3 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl riisiä
1 kasvisliemikuutio
6-7 dl vettä
1 tuore pienehkö parsakaali
2 rkl siirappia
1-2 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa tai 2 tl yrttisuolaa
1 tl meiramia
Valmistus:
Kuulota sipuli, valkosipulit ja porkkanat kattilassa. Lisää vesi ja riisi ja anna kiehua hetken. Lisää pilkottu kaali ja parsakaali joukkoon sekä lopuksi mausteet. Anna kiehua 20-30 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarkista lopuksi suola.
perjantai 15. syyskuuta 2017
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku
Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...
-
Ensimmäinen joulu vegaanina ei ollutkaan niin iso juttu ruokien suhteen, kun olin ehkä etukäteen ajatellut. Kaikki ruoat onnistuivat hyvin...
-
Bebe-leivokset ovat aina olleet yksi lempileivoksistani, mutta huomasin harmikseni melko pian vegaaniksi siirtyessäni, ettei vegaanista bebe...
-
1,5 dl tummaa soijarouhetta 3 dl vettä (1 porkkana) 1 iso sipuli 3 valkosipulin kynttä n. 3 rkl oliiviöljyä 1 tl maustepippur...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti