Mustikoita on saanut ainakin täällä omalla paikkakunnallani
tänä vuonna ihan kiitettävästi ja pakkohan niitä on myös pakkaseen saada, jotta
niistä voi loihtia mitä erilaisimpia herkkuja pitkin vuotta. Hyviä
piirakkaohjeita löytyy netistä vino pino, eikä oma ohjeeni eroa niistä
kovin hirveästi. Ohje on kuitenkin todella yksinkertainen ja lopputulos maukas gluteenittoman kaurajauhon ansiosta. Mustikkapiirakka maistuu parhaalta soijavaniljakastikkeen tai soijavaniljajäätelön kanssa.
Pohja:
200 g margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurajauhoja
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
Valmistus:
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Sekoita
margariini sekä jauhot yhteen ja lisää sokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele
piirakkavuoan pohjalle. Tee seuraavaksi täyte. Sekoita sokeri, perunajauhot ja mustikat yhteen ja
kaada piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti