torstai 7. syyskuuta 2017

Vegaaninen mustikkapiirakka




 Mustikoita on saanut ainakin täällä omalla paikkakunnallani tänä vuonna ihan kiitettävästi ja pakkohan niitä on myös pakkaseen saada, jotta niistä voi loihtia mitä erilaisimpia herkkuja pitkin vuotta. Hyviä piirakkaohjeita löytyy netistä vino pino, eikä oma ohjeeni eroa niistä kovin hirveästi. Ohje on kuitenkin todella yksinkertainen ja lopputulos maukas gluteenittoman kaurajauhon ansiosta. Mustikkapiirakka maistuu parhaalta soijavaniljakastikkeen tai soijavaniljajäätelön kanssa. 



Pohja:

 200 g margariinia 

2 ½ dl vehnäjauhoja

2 dl kaurajauhoja

½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

5 dl mustikoita

2 rkl perunajauhoja

 ½ dl sokeria 


Valmistus:

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Sekoita margariini sekä jauhot yhteen ja lisää sokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle. Tee seuraavaksi täyte. Sekoita sokeri, perunajauhot ja mustikat yhteen ja kaada piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...