perjantai 8. syyskuuta 2017

Kanttarellimuhennos ja porkkana-perunamuusi


Olen suuri kanttarellien ystävä ja kanttarellimuhennos on yksi lempiruuistani. Se maistuu parhaalta porkkana-perunamuusin kanssa. Porkkana-perunamuusista onkin tullut meidän perheen suosikki myös ei vegaanien keskuudessa. Saat annoksesta täydellisen, kun tarjoat muusin ja muhennoksen kasvisjauhispihvien kanssa.


Kanttarellimuhennos

n. 500 g kanttarelleja

1 sipuli

2 rkl oliiviöljyä

n. 50 g margariinia

n. 3 rkl vehnäjauhoja

n. 3 dl kauraruokakermaa (oatly)

n. 1 tl suolaa



Porkkana-perunamuusi

6 perunaa

6 porkkanaa

vettä

n. 2 dl kauraruokakermaa

n. 2 rkl sitruunamehua

n. 1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Valmistus:

Kuori ensin perunat ja porkkanat. Halkaise perunat kahtia ja porkkanat noin kolmeen osaan(porkkanat kypsyvät perunoita hitaammin). Laita perunat ja porkkanat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Laita ne levylle kiehumaan, ja lisää veteen noin puoli teelusikallista suolaa. Tee tällä välillä muhennos. Pilko kanttarellit ja sipuli. Laita ensin kanttarellit paistinpannulle ja haihduta niistä vesi pois. Lisää pannulle oliiviöljy ja sipuli ja anna kuulottua, älä paista. Lisää margariini ja vehnäjauhot. Sekoita hieman ja lisää kauraruokakerma sekä lopuksi suola. Jos haluat muhennoksesta kastikemaisempaa, lisää joukkoon joko enemmän kaurakermaa tai kauramaitoa. Tarkista lopuksi suola. Hauduta kypsäksi. Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, ota keitinvettä hieman talteen ja kaada loppu vesi pois. Soseuta perunat ja porkkanat esimerkiksi sähkövatkaimella, lisää suola, kerma ja purista joukkoon sitruunamehua. Lisää lopuksi keitinvettä niin paljon, että muusi on sopivan sakeaa. Älä lisää vettä liikaa, jottei muusista tule liian löysää. Lisää joukkoon ripaus mustapippuria. Tarkista suola.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...