perjantai 8. syyskuuta 2017
Kanttarellimuhennos ja porkkana-perunamuusi
Olen suuri kanttarellien ystävä ja kanttarellimuhennos on yksi lempiruuistani. Se maistuu parhaalta porkkana-perunamuusin kanssa. Porkkana-perunamuusista onkin tullut meidän perheen suosikki myös ei vegaanien keskuudessa. Saat annoksesta täydellisen, kun tarjoat muusin ja muhennoksen kasvisjauhispihvien kanssa.
Kanttarellimuhennos
n. 500 g kanttarelleja
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
n. 50 g margariinia
n. 3 rkl vehnäjauhoja
n. 3 dl kauraruokakermaa (oatly)
n. 1 tl suolaa
Porkkana-perunamuusi
6 perunaa
6 porkkanaa
vettä
n. 2 dl kauraruokakermaa
n. 2 rkl sitruunamehua
n. 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Valmistus:
Kuori ensin perunat ja porkkanat. Halkaise perunat kahtia ja porkkanat noin kolmeen osaan(porkkanat kypsyvät perunoita hitaammin). Laita perunat ja porkkanat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Laita ne levylle kiehumaan, ja lisää veteen noin puoli teelusikallista suolaa. Tee tällä välillä muhennos. Pilko kanttarellit ja sipuli. Laita ensin kanttarellit paistinpannulle ja haihduta niistä vesi pois. Lisää pannulle oliiviöljy ja sipuli ja anna kuulottua, älä paista. Lisää margariini ja vehnäjauhot. Sekoita hieman ja lisää kauraruokakerma sekä lopuksi suola. Jos haluat muhennoksesta kastikemaisempaa, lisää joukkoon joko enemmän kaurakermaa tai kauramaitoa. Tarkista lopuksi suola. Hauduta kypsäksi. Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, ota keitinvettä hieman talteen ja kaada loppu vesi pois. Soseuta perunat ja porkkanat esimerkiksi sähkövatkaimella, lisää suola, kerma ja purista joukkoon sitruunamehua. Lisää lopuksi keitinvettä niin paljon, että muusi on sopivan sakeaa. Älä lisää vettä liikaa, jottei muusista tule liian löysää. Lisää joukkoon ripaus mustapippuria. Tarkista suola.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku
Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...
-
Ensimmäinen joulu vegaanina ei ollutkaan niin iso juttu ruokien suhteen, kun olin ehkä etukäteen ajatellut. Kaikki ruoat onnistuivat hyvin...
-
Bebe-leivokset ovat aina olleet yksi lempileivoksistani, mutta huomasin harmikseni melko pian vegaaniksi siirtyessäni, ettei vegaanista bebe...
-
1,5 dl tummaa soijarouhetta 3 dl vettä (1 porkkana) 1 iso sipuli 3 valkosipulin kynttä n. 3 rkl oliiviöljyä 1 tl maustepippur...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti