4 keskikokoista perunaa
1 pieni munakoiso
1 punasipuli
4 isoa valkosipulin kynttä
3 tomaattia
2 1/2 dl vettä
1 dl tummaa soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
1/4 dl oliiviöljyä
1/4 dl tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)
1 tl maustepippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhelihamaustetta
1/2 tl kanelia
1/4 tl mustapippuria
n. 3 rkl sitruunanmehua
n. 3 dl soijaruokakermaa
(1/2 tl suolaa)
Valmistus: Kuori ja keitä perunat (älä kuitenkaan ihan kypsiksi). Keitä soijarouhe kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä niin kauan, että vesi lähes kokonaan häviää. Laita öljy kuumalle pannulle, sekä punasipuli ja valkosipulit. Lisää pannulle hetken päästä soijarouhe sekä tomaatit. Voit myös halutessasi kaltata tomaatit, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Tee silloin tomaatteihin ristiviillot ja pidä hetken aikaa kiehuvassa vedessä, jotta saat kuoret hyvin irtoamaan. Mausta soijarouheseos. Pilko munakoiso ja purista päälle sitruunamehua, jotta munakoiso ei tummu ja saat lisäksi laatikkoon lisää makua. Pilko perunat ja munakoiso muutaman sentin paksuisiksi paloiksi tai viipaleiksi. Voitele uunivuoka öljyllä, ja lado kerroksittain vuokaan peruna- ja munakoisoviipaleita sekä soijarouheseosta. Ripottele vielä päälle halutessasi suola ja kaada päälle soijaruokakerma. Paista 225 asteessa noin 1 tunnin ajan.
torstai 20. lokakuuta 2016
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku
Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...
-
Ensimmäinen joulu vegaanina ei ollutkaan niin iso juttu ruokien suhteen, kun olin ehkä etukäteen ajatellut. Kaikki ruoat onnistuivat hyvin...
-
Bebe-leivokset ovat aina olleet yksi lempileivoksistani, mutta huomasin harmikseni melko pian vegaaniksi siirtyessäni, ettei vegaanista bebe...
-
1,5 dl tummaa soijarouhetta 3 dl vettä (1 porkkana) 1 iso sipuli 3 valkosipulin kynttä n. 3 rkl oliiviöljyä 1 tl maustepippur...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti