lauantai 15. lokakuuta 2016

Ninzan vegaaninen "rahkakakku"

  Laitoin kakun nimeksi "rahkakakku" sillä niin paljon kakku maistuu oikealta rahkalta. En tiedä, onko tämä kaikkien vegaanien mielestä ainoastaan hyvä asia, mutta ainakin meidän perheen vegaaneille maistui. Ainoa miinuspuoli kakussa oli se, että laitoin vain kaksi pussia vegegeeliä seokseen, joten kakku jäi hieman haluttua löysemmäksi. Uskon, että esim. Agar agar- jauheella tai kolmella vegegeeli pussilla kakusta tulee jämäkämpää.



Pohja:

200 g Digestive-keksejä

50 g margariinia

1/2 dl kauramaitoa


Kinuski täyte:

1 dl kaurakermaa

1 dl fariinisokeria

hyppysellinen suolaa

1 rkl margariinia

Päällinen:

2,5 dl soijavispikermaa

2, 5 dl kauravaniljakastiketta

1 prk soijatuorejuustoa

2 rkl sitruunan mehua

1/4 dl vettä

1 rkl sokeria

n. 3 dl mansikoita

n. 2 dl mustikoita ja vadelmia

3 pussia vegegeeliä tai Agar agar- jauhetta




Valmistus: Murskaa keksit ja lisää sulatetun margariinin joukkoon. Lisää kauramaito ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtovuoka leivinpaperilla ja taputtele keksimassa vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Tee kinuski. Mittaa kaikki aineet paitsi margariini kattilaan ja sekoita noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi nokare margariinia. Seuraavaksi vatkaa soijavispi ja vaniljakastike vaadoksi. Vatkaa lopuksi sekaan vielä soijatuorejuusto. Laita kattilaan osa marjoista, sitruunamehu, vesi ja vegegeeli. Sekoita kunnes alkaa saeta. Sekoita tämä sitten vispi- vaniljakastike seokseen, sekä loput pilkotut marjat. Kaada keksipohjan päälle ensin kinuski ja sitten marjaisa vispiseos. Laita päälle tuorekelmu ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...