Pohja:
200 g Digestive-keksejä
50 g margariinia
1/2 dl kauramaitoa

Kinuski täyte:
1 dl kaurakermaa
1 dl fariinisokeria
hyppysellinen suolaa
1 rkl margariinia
Päällinen:
2,5 dl soijavispikermaa
2, 5 dl kauravaniljakastiketta
1 prk soijatuorejuustoa
2 rkl sitruunan mehua
1/4 dl vettä
1 rkl sokeria
n. 3 dl mansikoita
n. 2 dl mustikoita ja vadelmia
3 pussia vegegeeliä tai Agar agar- jauhetta
Valmistus: Murskaa keksit ja lisää sulatetun margariinin joukkoon. Lisää kauramaito ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtovuoka leivinpaperilla ja taputtele keksimassa vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Tee kinuski. Mittaa kaikki aineet paitsi margariini kattilaan ja sekoita noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi nokare margariinia. Seuraavaksi vatkaa soijavispi ja vaniljakastike vaadoksi. Vatkaa lopuksi sekaan vielä soijatuorejuusto. Laita kattilaan osa marjoista, sitruunamehu, vesi ja vegegeeli. Sekoita kunnes alkaa saeta. Sekoita tämä sitten vispi- vaniljakastike seokseen, sekä loput pilkotut marjat. Kaada keksipohjan päälle ensin kinuski ja sitten marjaisa vispiseos. Laita päälle tuorekelmu ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti