sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Marjainen vanilja-banaaniherkku

 Tässä kaikkien vegaanien ja ei vegaanien iloksi erittäin herkullinen ja yksinkertainen jälkiruoka. Voin luvata, että banaanin ja kinuskin yhdistelmä toimii takuuvarmasti.

 


Pohja:

180 g Digestive keksejä

75 g margariinia (esim. sininen Keiju)

Täyte:

2 dl vaahdotettavaa kauravispiä (Planti, creamy dessert)

2,5 dl kaura vaniljakastiketta ( Oatlyn vaniljakastiketta)

1 banaani

n. 2- 3 rkl sitruunanmehua


1 rkl sokeria

Kinuski:

1 dl kaurakermaa (Planti cream cooking, original)

1 dl fariinisokeria

ripaus suolaa

1 tl margariinia

Päälle:

mustikoita ja vadelmia

Valmistus:
Sulata margariini kattilassa. Nuiji keksit esimerkiksi pakastuspussin sisällä hienoksi murskaksi ja yhdistä sulaneeseen margariiniin. Vuoraa kakku- tai piirakkavuoka leivinpaperilla ja levitä keksiseos vuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin jähmettymään. Tee kinuski. Laita kaurakerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää ripaus suolaa ja valmiiseen kinuskiin nokare margariinia. Vatkaa kauravispi ja vaniljakastike vaahdoksi ja lisää teelusikallinen sokeria. Levitä keksipohjan päälle viipaloitu banaani ja pursota viipaleiden päälle sitruunanmehua. Levitä valmis kinuski banaanien päälle sekä kerma/vaniljakastikeseos. Laita jääkaappiin noin 1/2 tunniksi. Lohko vuoasta paloja jälkiruokakulhoihin ja laita päälle mustikoita ja vadelmia. Jos käytät pakastemarjoja, valuta ensin vesi pois sulaneista marjoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...