Pohja:
180 g Digestive keksejä
75 g margariinia (esim. sininen Keiju)
Täyte:
2 dl vaahdotettavaa kauravispiä (Planti, creamy dessert)
2,5 dl kaura vaniljakastiketta ( Oatlyn vaniljakastiketta)
1 banaani
n. 2- 3 rkl sitruunanmehua

1 rkl sokeria
Kinuski:
1 dl kaurakermaa (Planti cream cooking, original)
1 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
1 tl margariinia
Päälle:
mustikoita ja vadelmia
Valmistus:
Sulata margariini kattilassa. Nuiji keksit esimerkiksi pakastuspussin sisällä hienoksi murskaksi ja yhdistä sulaneeseen margariiniin. Vuoraa kakku- tai piirakkavuoka leivinpaperilla ja levitä keksiseos vuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin jähmettymään. Tee kinuski. Laita kaurakerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää ripaus suolaa ja valmiiseen kinuskiin nokare margariinia. Vatkaa kauravispi ja vaniljakastike vaahdoksi ja lisää teelusikallinen sokeria. Levitä keksipohjan päälle viipaloitu banaani ja pursota viipaleiden päälle sitruunanmehua. Levitä valmis kinuski banaanien päälle sekä kerma/vaniljakastikeseos. Laita jääkaappiin noin 1/2 tunniksi. Lohko vuoasta paloja jälkiruokakulhoihin ja laita päälle mustikoita ja vadelmia. Jos käytät pakastemarjoja, valuta ensin vesi pois sulaneista marjoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti