sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kurpitsapiirakka

Tässä halloween juhliin melko helppo ja herkullinen piirakka. Piirakka on parempaa, kun annat sen vetäytyä ja jäähtyä hieman ennen tarjoilua. 




 
Pohja:

100 g margariinia

1 rkl yrttisekoitetta (Herbamare)

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää vettä

Täyte:

300 g kurpitsaa

1 paprika

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

4 kpl aurinkokuivattua tomaattia

n. 1/2 -1 dl Porlammin vege- juustoraastetta

n. 1/4 dl persilijaa

2 prk kaurafraisea

(2 rkl perunajauhoja)

1 tl yrittisuolaa

1/2 tl mustapippuria

1 tl timjamia

Valmistus: Nypi margariini ja jauhot. Lisää yrttisuola sekä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele piirakkavuoan pohjalle. Kuori pieni kurpitsa, poista siemenet sekä pehmeää sisusta. Kuutioi kurpitsa ja paprika, pilko sipuli sekä aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna valkosipuli ja persilja. Sekoita kaikki aineet sekaisin, lisää mausteet sekä kaurafraise, johon on lisätty perunajauhot. Kaada piirakkapohjan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...