50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 dl oliiviöljyä
n. 5 dl sämpyläjauhoja
n. 2 dl grahamjauhoja
n. 5- 6 dl vehnäjauhoja
Valmistus: Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, sämpylä- ja grahamjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhoja pikku hiljaa taikinaa, samalla sekoittaen. Vaivaa taikinaa sitten niin kauan, että sitko taikinaan alkaa muodostua. Sitkon muodostuksen voi tarkistaa venyttämällä taikinaa. Jos taikina repeilee, sitkoa ei ole vielä riittävästi. Lisää suola. Suola on syytä lisätä vasta melko myöhäisessä vaiheessa, jotta suolan lisäys ei estä sitkon muodostusta. Parhaaseen tulokseen taikinan teossa pääset, kun käytössäsi on yleiskone.Kun taikina on valmis, laita liinan alle lämpimään paikkaan "lepäämään". Leivo taikinasta kolme yhtä suurta leipää ja laita liinan alle nousemaan. Ennen uuniin laittoa pistele leipiä haarukalla. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.


"Herkullisen hiivaleivän tekeminen on suhteellisen helppoa. Puolen litran taikinasta saa sopivasti kolme melko isoa leipää."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti