maanantai 10. lokakuuta 2016

Härkäpapu-peruna-bataattisoselaatikko

6 perunaa

1 bataatti

2 rkl oliiviöljyä

1 iso punasipuli

4 valkosipulin kynttä

1 iso porkkana

1 rasia Härkis- härkäpapuvalmistetta

1 dl vihreitä papuja (pakaste)

1 rasia herkkusieniä

1 dl kauraruokakermaa (original)

2 dl kauraruokakerma (chili)

1 tl soijakastiketta

1 tl mustapippuria (puolet muusiin)

1 tl savupaprikaa

1/2 tl basilikaa

1 rkl sitruunamehua

1,5 tl suolaa


Valmistus: Keitä perunat ja bataatti suolavedessä kypsäksi. Lisää paistinpannulle oliiviöljyä ja pilkottu sipuli ja valkosipuli. Lisää pieneksi pilkottu porkkana ja hetken päästä härkäpavut, vihreät pavut sekä pilkotut herkkusienet. Hauduta miedolla lämmöllä ja mausta. Lisää lopuksi ruokakermat. Anna muhia sen aikaa, kun perunat ja bataatit kypsyvät. Tee perunoista ja bataatista muusi. Muussaa perunat, lisää keitinlientä, vajaa teelusikka suolaa, hyppysellinen mustaapippuria sekä purista noin ruokalusikka sitruunamehua sekaan. Laita härkäpapuseos öljyttyyn vuokaan ja päälle peruna-bataattimuusi. Paista 200 asteessa noin 35-45 minuuttia.


"Tässä oma vegaaninen versioni englantilaisesta shephard´s piesta."




  
































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...