maanantai 26. joulukuuta 2016

Italialaistyyliset soijaruohepullat

Näiden soijarouhepullien salaisuus piilee vegaanisessa parmesaanissa, jota onneksi löytyy lähes jokaisesta kaupasta. Vegaanista parmesaania voi tietysti tehdä myös itse ja ohjeita siihen löytyy helposti netistä. Itse käytin kuitenkin kaupoista löytyvää Violifen Prosociano- merkkistä parmesaania. Näiden pullien valmistukseen voisi myös mainiosti käyttää tuoretta oreganoa, rakuunaa ja basilikaa, mutta turvauduin kuitenkin itse maustepurkkien antimiin.



2 dl tummaa soijarouhetta

3 dl vettä

2 viipaletta ranskanleipää

1/2 dl kauramaitoa

3-4 valkosipulinkynttä

1 punasipuli

1 dl vegaanista parmesaanjuustoa

n. 2-3 rkl vehnäjauhoja

1-2 rkl sitruunanmehua

1 tl rakuunaa

1 tl oreganoa

1/2 tl paprikajauhetta

1/2 tl basilikaa

1/2 tl suolaa

paistamiseen oliiviöljyä

Valmistus:

Mittaa kattilaan vesi sekä soijarouhe ja keitä noin viisi minuuttia. Valuta mahdollinen ylimääräinen vesi pois lävikössä. Pilko sipuli ja raasta vegaaninen parmesaani. Laita kulhoon kauramaito sekä leipäviipaleet ja anna kauramaidon imeytyä leipiin. Lisää joukkoon turvotettu soijarouhe, sipuli, puristetut valkosipulin kynnet, mausteet sekä parmesaaniraaste. Purista vielä joukkoon sitruunamehua. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää tarvittaessa vehnäjauhoja niin paljon, että pyörykät pysyvät hyvin kasassa. Paista pyörykät oliiviöljyssä rapeiksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...