torstai 29. joulukuuta 2016

Kasvishernekeitto

Alkaessani vegaaniksi harmittelin aluksi sitä, että nyt en enää voisi syödä hernekeittoa, sillä ajattelin kasvisversion olevan pahaa. Olin kuitenkin todella yllättynyt, että kasvishernekeitto on hyvin maustettuna todella herkullista. Meidän perheen vegaanien keskuudessa yksi ehdottomista lemppariruuista.




2 l vettä

500 g herneitä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

3-4 porkkanaa

pieni pala palsternakkaa

1 kasvisliemikuutio

n. 3 kpl kokonaista maustepippuria

2 tl meiramia

1 tl timjamia

1- 1 1/2 tl suolaa

1 tl sinappia

Valmistus:

Huuhtele herneet ja turvota yön yli vedessä. Mittaa kattilaan vesi ja lisää herneet, sipuli, valkosipuli, maustepippurit ja kasvisliemikuutio. Keitä hetken ajan ja lisää porkkanat, palsternakka, loput mausteet sekä halutessasi sinappia. Keitä noin 1 1/2 tuntia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...