Alkaessani vegaaniksi harmittelin aluksi sitä, että nyt en enää voisi syödä hernekeittoa, sillä ajattelin kasvisversion olevan pahaa. Olin kuitenkin todella yllättynyt, että kasvishernekeitto on hyvin maustettuna todella herkullista. Meidän perheen vegaanien keskuudessa yksi ehdottomista lemppariruuista.
2 l vettä
500 g herneitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3-4 porkkanaa
pieni pala palsternakkaa
1 kasvisliemikuutio
n. 3 kpl kokonaista maustepippuria
2 tl meiramia
1 tl timjamia
1- 1 1/2 tl suolaa
1 tl sinappia
Valmistus:
Huuhtele herneet ja turvota yön yli vedessä. Mittaa kattilaan vesi ja lisää herneet, sipuli, valkosipuli, maustepippurit ja kasvisliemikuutio. Keitä hetken ajan ja lisää porkkanat, palsternakka, loput mausteet sekä halutessasi sinappia. Keitä noin 1 1/2 tuntia.
torstai 29. joulukuuta 2016
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku
Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...
-
Ensimmäinen joulu vegaanina ei ollutkaan niin iso juttu ruokien suhteen, kun olin ehkä etukäteen ajatellut. Kaikki ruoat onnistuivat hyvin...
-
Bebe-leivokset ovat aina olleet yksi lempileivoksistani, mutta huomasin harmikseni melko pian vegaaniksi siirtyessäni, ettei vegaanista bebe...
-
1,5 dl tummaa soijarouhetta 3 dl vettä (1 porkkana) 1 iso sipuli 3 valkosipulin kynttä n. 3 rkl oliiviöljyä 1 tl maustepippur...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti