tiistai 27. syyskuuta 2016

Porkkanakakku


Porkkanakakku oli ensimmäinen kakku, jonka tein alkaessani vegaaniksi. Erinomainen ja herkullinen maustekakku. Sopii jouluisen makunsa puolesta vaikka joulun aikaan tarjottavaksi. Todella herkullinen kahvikakku, joka maistuu myös sekasyöjille.






700 g porkkanasosetta

5 1/4 dl fariinisokeria

3 dl oliiviöljyä

2 1/2 dl omenamehua

8 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 1/2 tl ruokasoodaa

3/4 tl suolaa

1 1/2 tl kanelia

Kuorrute:

100 g vegaanista margariinia (esim. sininen Keiju)

225 g maustamatonta soijatuorejuustoa

2 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

päälle: mantelirouhetta

Valmistus:
Sekoita porkkanasose, fariinisokeri, öljy ja mehu yhteen. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia tai niin kauan ettei hammastikkuun tartu taikinaa. Päällystä jäähtynyt kakku soijatuorejuustokuorrutteella tai tomusokeri/sitruunamehu-kuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...