torstai 29. syyskuuta 2016

Syksyinen sienimuhennos ja peruna-porkkanamuusi

350 g haapasieniä tai muita suolasieniä

2 rkl oliiviöljyä

1 sipuli

n. 2rkl vehnäjauhoja

n. 50 g kasvimargariinia (esim. sininen Keiju)

n. 4 dl kaurakermaa tai soija kermaa

(suola, pippuri)


Valmistus:
Huuhtele halutessasi sieniä hieman, jotta liika suola lähtee pois. Laita pannulle oliiviöljyä ja lisää sienet sekä pilkottu sipuli. Paista hieman miedolla lämmöllä, jotta vesi haihtuu ja sipuli pehmenee. Lisää margariini, jauhot sekä kerma. Kaurakermana käytin Plantin sipulinmakuista ruokakermaa. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 min. Mausta halutessasi mustapippurilla.


Tarjoa porkkana-perunamuusin, soijaleikkeen ja puolukkahillon kera. Itse käytin Hälsans Kökin soijaleikkeitä. Herkullinen syyspäivän menu:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...