lauantai 17. helmikuuta 2018

Vegaaninen viktoriakakku

Internetistä löytyy paljon erilaisia viktoriakakun ohjeita, ja ajattelin lisätä joukkoon oman versioni englantilaisesta herkusta. Kaupoista ei valitettavasti saa vegaanista sitruunatahnaa, joten sen ohje löytyy myös tästä blogista. Valmista sitruunakermaa käytin kakkuun noin puolet. Toisen puolen voi käyttää esimerkiksi muffinssien kuorruttamiseen, tai syödä sellaisenaan marjojen kanssa. Voit myös halutessasi tehdä sitruunakermaa puolet vähemmän, jotta vältyt ylimäärältä.



Pohja:

200 g margariinia
 
3,5 dl ruokosokeria

2 dl soijajogurttia

3,5 soijamaitoa

3 tl vanilja-aromia

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta


Väliin: 

vegaanista sitruunatahnaa (lemongurd)

2 dl kauravispiä

2, 5 dl soijavispiä

2 rkl sokeria

2 rkl vadelmahilloa

rasia tuoreita vadelmia


Sitruunatahna:

1 1/2 dl sitruunamehua

1 1/4 dl sokeria

1 tl sitruunankuorta (raastettuna)

1/4 tl suolaa

3 rkl maissitärkkelystä

3 rkl kookosmaitoa

3 rkl vettä

2 rkl margariinia

Valmistus:

Mittaa kattilaan sitruunamehu, sokeri, suola, sitruunankuori ja maissitärkkelys. Anna lämmetä kiehuvaksi. Lisää kookosmaito ja vesi ja kiehauta noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi margariini. Jäähdytä ja nauti.



Valmistus:

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon soijajogurtti, osa soijamaidosta sekä vanilja-aromi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon, ja lisää jauhot hitaasti margariiniseoksen joukkoon. Lisää loput soijamaidosta ja sekoita taikina tasaiseksi. Jauhota kakkuvuoka, ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi hammastikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Kostuta kakkua ennen kumoamista hieman soijamaidolla, jotta varmistat kakun pysymisen kasassa. Anna kakun jäähtyä hyvin. Halkaise kakku keskeltä kahtia. Kostuta vielä toinen puoli kakusta, kun olet kumonnut kakun. Vispaa soija- ja kauravispi vaahdoksi, ja sekoita joukkoon jäähtynyt sitruunatahna. Levitä toisen puolikkaan päälle vadelmahillo ja tämän päälle sitruunakerma. Ripottele päälle tuoreet vadelmat. Laita toinen puoli kanneksi kakun päälle, ja koristele kakku tomusokerilla.


Valmis kakku ennen täyttöä:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...