lauantai 24. helmikuuta 2018

Vegaaninen maapähkinäjuustokakku

 Juustokakku ei ehkä ole aivan oikea nimitys tälle keksipohjakakulle, koska kakku ei sisällä lainkaan vegaanista tuorejuustoa, mutta ei anneta nimen kakkua pahentaa. Tämä kakku sopii tarjottavaksi vaikka jälkiruokana, sillä se on helppo ja nopea valmistaa. Kakku ei vaadi myöskään pitkää tekeytymisaikaa, vaan on valmista tarjottavaksi vaikka samantien. 
 
 Pohja:

200 g Digestivekeksejä

75 g margariinia


Täyte:

2,5 dl soijavispiä

n. 1/2 dl maapähkinävoita

1 rkl sokeria

2 rkl sulatettua tummaa suklaata

tuoreita vadelmia

1 banaani

tuoreita pensasmustikoita



Valmistus:

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin joukkoon. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopahjaisen kakkuvuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi. Vaahdota soijavispi ja vispaa joukkoon maapähkinälevite sekä ruokalusikallinen sulatettua suklaata. Tarkista maku ja lisää sokeria halutessasi. Lisää mustikat, vadelmat sekä pilkottu banaani keksipohjan päälle. Valuta päälle hieman sulatettua suklaata ja lusikoi päälle maapähkinävaahto. Lisää vielä loput sulatetusta suklaasta, ja laita piirakka jääkaappiin jähmettymään. Koristele halutessasi vielä mustikoilla ja vadelmilla ennen tarjollepanoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...