100 g margariinia (sininen Keiju)
1 dl fariinisokeria
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl piparkakkumurskaa ( esim. Annas) tai korppujauhoja
(1/2 tl kaardemummaa, jos käytät korppujauhoja)
1/2 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1/2 tl manteliaromia. Ei pakollinen)
Päälle:
2 dl tomusokeria
1 rkl kylmää vettä
n. 1 rkl sitruunamehua
Valmistus:
Vatkaa margariini ja fariinisokeri yhteen. Lisää soijajugurtti ja mahdollisesti manteliaromi. Muskaa piparkakut hienoksi jauhoksi. Yhdistä kuivat aineet yhteen ja sekoita margariini-sokeri seoksen joukkoon. Lusikoi isoihin muffinssivuokiin tai torttuvuokiin. Paista 190 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Tortut ovat kypsiä, kun taikinaa ei tartu tikkuun.
Koristelu:
Tee veitsellä hieman lämpimiin torttuihin kolmio ja paina esim. lusikalla irronnut pala tortun sisään. Voit myös vaihtoehtoisesti ottaa noin 1/2 teelusikan kokoisen palan pois tortun keskeltä. Laita reikään teelusikallinen vadelmahilloa. Sekoita kulhossa tomusokeri, vesi ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja laita pursotuspussiin. Kierra ympyrä hillon viereen, kun tortut ovat täysin jähtyneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti