perjantai 2. helmikuuta 2018

Vegaaniset runebergintortut

 Talveen kuuluvat ehdottomasti laskiaispullat sekä runebergintortut. Laitoin näihin torttuihin joulusta ylijääneet piparkakut, johon sain idean Kamomillan konditorian blogista. Piparimurska toimi tortuissa oikein hyvin, mutta sen voi aivan hyvin korvata myös korppujauhoilla. Jos et omista torttuvuokia, voit tehdä tortut myös isoihin muffinssivuokiin.


100 g margariinia (sininen Keiju)

1 dl fariinisokeria

1 dl maustamatonta soijajogurttia

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl piparkakkumurskaa ( esim. Annas) tai korppujauhoja

(1/2 tl kaardemummaa, jos käytät korppujauhoja)

1/2 dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

(1/2 tl manteliaromia. Ei pakollinen)

Päälle:

2 dl tomusokeria

1 rkl kylmää vettä

n. 1 rkl sitruunamehua

Valmistus:

Vatkaa margariini ja fariinisokeri yhteen. Lisää soijajugurtti ja mahdollisesti manteliaromi. Muskaa piparkakut hienoksi jauhoksi. Yhdistä kuivat aineet yhteen ja sekoita margariini-sokeri seoksen joukkoon. Lusikoi isoihin muffinssivuokiin tai torttuvuokiin. Paista 190 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Tortut ovat kypsiä, kun taikinaa ei tartu tikkuun.

Koristelu:

Tee veitsellä hieman lämpimiin torttuihin kolmio ja paina esim. lusikalla irronnut pala tortun sisään. Voit myös vaihtoehtoisesti ottaa noin 1/2 teelusikan kokoisen palan pois tortun keskeltä. Laita reikään teelusikallinen vadelmahilloa. Sekoita kulhossa tomusokeri, vesi ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja laita pursotuspussiin. Kierra ympyrä hillon viereen, kun tortut ovat täysin jähtyneet.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...