keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Vegaaninen kuningatarkukko

 Mikään ei lämmitä parhaiten näin talven keskellä kuin juuri uunista tullut kuningatarkukko. Perinteinen mustikkakukko syntyy tietysti korvaamalla vadelmat pelkillä mustikoilla. Kuningatar tai mustikkakukko on parasta nauttia lämpimänä vegaanisen vaniljakastikeen kanssa. Myös soijavaniljajäätelö tai soijakermavaahto sopivat kukon kaveriksi vallan mainiosti.

200 g margariinia

1 dl sokeria

4 dl ruisjauhoja

3/4 tl leivinjauhetta

2 dl mustikoita

2 1/2 dl vadelmia

1 dl fariinisokeria

1/2 dl perunajauhoja

Valmistus:

Vaahdota margariini ja sokeri yhteen. Sekoita ruisjauhojen joukkoon leivinjauhe ja kaada jauhot sokeri/margariini seoksen joukkoon. Sekoita ruisjauhomassa tasaiseksi, ja painele taikinasta 3/4 uunivuoan pohjalle sekä reunoille. Laita loput taikinasta hetkeksi pakastimeen kovettumaan, jotta saat kaulittua siitä kannen kukon päälle. Sekoita hieman jäiset marjat, fariinisokeri ja perunajauhot yhteen ja kaada vuokaan. Kauli hieman jähmettynyt taikinan loppu leivinpaperin päällä kanneksi ja asettele kanneksi marjojen päälle. Paista kukkoa 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai soijakerman kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...