Mikään ei lämmitä parhaiten näin talven keskellä kuin juuri uunista tullut kuningatarkukko. Perinteinen mustikkakukko syntyy tietysti korvaamalla vadelmat pelkillä mustikoilla. Kuningatar tai mustikkakukko on parasta nauttia lämpimänä vegaanisen vaniljakastikeen kanssa. Myös soijavaniljajäätelö tai soijakermavaahto sopivat kukon kaveriksi vallan mainiosti.
200 g margariinia
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
2 dl mustikoita
2 1/2 dl vadelmia
1 dl fariinisokeria
1/2 dl perunajauhoja
Valmistus:
Vaahdota margariini ja sokeri yhteen. Sekoita ruisjauhojen joukkoon leivinjauhe ja kaada jauhot sokeri/margariini seoksen joukkoon. Sekoita ruisjauhomassa tasaiseksi, ja painele taikinasta 3/4 uunivuoan pohjalle sekä reunoille. Laita loput taikinasta hetkeksi pakastimeen kovettumaan, jotta saat kaulittua siitä kannen kukon päälle. Sekoita hieman jäiset marjat, fariinisokeri ja perunajauhot yhteen ja kaada vuokaan. Kauli hieman jähmettynyt taikinan loppu leivinpaperin päällä kanneksi ja asettele kanneksi marjojen päälle. Paista kukkoa 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai soijakerman kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku
Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...
-
Ensimmäinen joulu vegaanina ei ollutkaan niin iso juttu ruokien suhteen, kun olin ehkä etukäteen ajatellut. Kaikki ruoat onnistuivat hyvin...
-
Bebe-leivokset ovat aina olleet yksi lempileivoksistani, mutta huomasin harmikseni melko pian vegaaniksi siirtyessäni, ettei vegaanista bebe...
-
1,5 dl tummaa soijarouhetta 3 dl vettä (1 porkkana) 1 iso sipuli 3 valkosipulin kynttä n. 3 rkl oliiviöljyä 1 tl maustepippur...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti