keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Kurpitsa-soijarouhepiirakka

Hauskaa halloweenia!! Halloweenjuhlat piristävät kummasti pimenevää syksyä. Joskus on kiva laittaa pöytä koreaksi ja syödä hyvin kavereiden tai oman perheen kesken.




Pohja:

200 g margariinia

n. 3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl vettä

Täyte:

1/2 kurpitsa lohkottuna

1/2 jyvämakaronia

1 dl soijarouhetta

2 dl vettä

1 kasvisfondi

2 rkl oliiviöljyä

1/2 kesäkurpitsa

1 pieni punainen paprika

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1/2 dl persiljaa

50 g vegaanista fetaa

1/2 tl suolaa

mustapippuria

1 dl kauraruokakermaa

Valmistus:

Puolita kurpitsa ja kaiverra siemet pois. Leikkaa kurpitsasta kuoret pois ja pilko kurpitsa noin kämmenen kokoisiksi lohkoiksi. Paahda paloja 200 asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia. Keitä jyvämakaronit kypsiksi. Lisää kattilaan vesi, kasvisfondi sekä soijarouhe, ja keitä niin kauan että vesi imeytyy soijarouheeseen. Lisää paistinpanulle öljy, pilkotut sipulit, paprika sekä kuutioitu kesäkurpitsa. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon keitetyt makaronit ja soijarouhe. Lisää lopuksi pilkottu kurpitsa ja mausteet. Sekoita vielä joukkoon hienoksi pilkottu feta sekä kauraruokakerma. Painele piirakkataikina vuokaan ja kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...