keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Täytetyt kurpitsat

Kurpitsa kuuluu halloweenjuhlien tarjoilujen ykkösvaihtoehdoksi. Se on todella monikäyttöinen ja sopii hyvin sekä suolaisiin että makeisiin leipomuksiin. Itse pidän enemmän myskikurpitsasta, mutta valitettavasti ne olivat kaupasta loppu, joten tämän vuoden halloweenjuhlien täytetyt kurpitsat tuli tehtyä hokkaiddokurpitsasta. Tein jäljelle jääneistä täytetyistä kurpitsoista kurpitsapiirakan, jonka ohje löytyy myös tältä blogilta. 


 1 hokkaido- tai myskikurpitsa

1/2 dl jyvämakaronia

1 dl soijarouhetta

2 dl vettä

1 kasvisfondi

2 rkl oliiviöljyä

1/2 kesäkurpitsa

1 pieni punainen paprika

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1/2 dl persiljaa

50 g vegaanista fetajuustoa

1/2 tl suolaa

mustapippuria

Valmistus:

Puolita kurpitsa ja kaiverra siemet pois. Leikkaa kurpitsasta varovaisesti paloja, ja paahda niitä 200 asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia. Keitä jyvämakaronit kypsiksi. Lisää kattilaan vesi, kasvisfondi sekä soijarouhe, ja keitä niin kauan että vesi imeytyy soijarouheeseen. Lisää paistinpanulle öljy, pilkotut sipulit, paprika sekä kuutioitu kesäkurpitsa. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon keitetyt makaronit ja soijarouhe. Lisää lopuksi pilkottu kurpitsa ja mausteet. Ripottele päälle feta, ja paista kurpitsoja 200 asteisessa uunissa vielä 20 minuuttia.

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...