Sienipiirakka
sopii hyvin sekä arkeen että juhlaan. Tähän piirakkaan sopii parhaiten joko
kanttarellit, herkkusienet tai muut sellaiset sienet, joita ei tarvitse esikäsitellä
etukäteen. Piirakan kannattaa antaa paistamisen jälkeen hieman ”levähtää”,
jotta sitä on helpompi leikata. Piirakka vaikuttaa heti uunista tultuaan hieman vetiseltä,
mihin auttaa myös se, että piirakan antaa rauhassa olla pöydällä muutamien
minuuttien ajan.
Pohja:
Täyte:
mustapippuria
Valmistus:
Valmista
pohja sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Voitele vuoka ja taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia
200 asteisessa uunissa. Pilko herkkusienet, sipuli, paprika ja valkosipuli ja
kuullotta niitä niin kauan, että vesi sienistä on täysin haihtunut. Mausta
hieman suolalla ja pippurilla. Sekoita kulhossa ruokakerma, raastettu
mozzarella ja persilja. Lisää joukkoon yrttisuolaa, mustapippuri ja
paprikajauhetta. Kaada herkkusienitäyte esipaistetun pohjan päälle ja tämän
päälle vielä ruokakermaseos. Paista 225 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti