maanantai 10. heinäkuuta 2017

Sienipiirakka



Sienipiirakka sopii hyvin sekä arkeen että juhlaan. Tähän piirakkaan sopii parhaiten joko kanttarellit, herkkusienet tai muut sellaiset sienet, joita ei tarvitse esikäsitellä etukäteen. Piirakan kannattaa antaa paistamisen jälkeen hieman ”levähtää”, jotta sitä on helpompi leikata. Piirakka vaikuttaa heti uunista tultuaan hieman vetiseltä, mihin auttaa myös se, että piirakan antaa rauhassa olla pöydällä muutamien minuuttien ajan. 






Pohja:

3 dl sämpyläjauhoja tai vehnäjauhoja

125 g margariinia

2 rkl vettä

1/4 tl suolaa




Täyte:

35 g herkkusieniä tai muita sieniä

2 sipulia vihreine varsineen

2-3 valkosipulinkynttä

1 punainen paprika

1 paketti vegaanista mozzarellaa

2 rkl oliiviöljyä

2 dl kauraruokakermaa (Onion)

1 nippu persiljaa

yrttisuolaa 

mustapippuria

paprikajauhetta




Valmistus:




Valmista pohja sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Voitele vuoka ja taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Pilko herkkusienet, sipuli, paprika ja valkosipuli ja kuullotta niitä niin kauan, että vesi sienistä on täysin haihtunut. Mausta hieman suolalla ja pippurilla. Sekoita kulhossa ruokakerma, raastettu mozzarella ja persilja. Lisää joukkoon yrttisuolaa, mustapippuri ja paprikajauhetta. Kaada herkkusienitäyte esipaistetun pohjan päälle ja tämän päälle vielä ruokakermaseos. Paista 225 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...