Pohja:
150 g piparkakkuja (Annas)
50 g Digestivekeksejä
100 g margariinia
Pekaanikinuski:
50 g pekaanipähkinöitä
1 dl kauraruokakermaa
1 dl fariinisokeria
2 tl margariinia
hyppysellinen suolaa
Täyte:
3 päärynää
2 dl kauravispiä
½ dl ruokosokeria
1 prk Tofutti soijatuorejuustoa
2 pussia vegegeliä
1 tl kanelia
Valmistus:
Murskaa keksit ja kaada sulatetun margariinin joukkoon.
Sekoita ja painele leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Laita
jääkaappiin jähmettymään. Lisää kattilaan kauraruokakerma sekä fariinisokeri ja
kiehauta noin 5 minuutin ajan. Lisää suola ja margariini sekä murskatut
pekaanipähkinät. Levitä keksipohjan päälle. Pilko päärynät ja keitä kattilassa
pehmeiksi niin kauan, että vesi on lähes kokonaan haihtunut. Mausta
ruokosokerilla sekä kanelilla ja soseuta sauvasekoittimella. Laita päärynäsose vielä
lämpimälle levylle, lisää vegegel ja sekoita niin kauan, että seos alkaa
saeta. Vispaa kauravispi sekä soijatuorejuusto ja sekoita hieman jäähtynyt
päärynäseos joukkoon. Levitä keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin
jähmettymään. Tarjoa seuraavana päivänä ja koristele viinirypäleillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti