tiistai 11. heinäkuuta 2017

Vegaaninen päärynäkakku

Kesällä on hyvää aikaa alkaa miettiä, mitä hyvää voisi tarjota joulupöydässä. Käytin tähän päärynäkakkuun viime jouluna ylijääneet joulupiparit ja niiden maku tuo väkisinkin joulun mieleen.  Myös päärynöiden ja pekaanipähkinöiden maku johdattaa mukavasti jouluisiin tunnelmiin. Herkullinen kakku, jossa jokainen suupala kutkuttaa makuhermoja.



Pohja:

150 g piparkakkuja (Annas)

50 g Digestivekeksejä

100 g margariinia
 
Pekaanikinuski:

50 g pekaanipähkinöitä

1 dl kauraruokakermaa

1 dl fariinisokeria

2 tl margariinia

hyppysellinen suolaa

Täyte:

3 päärynää

2 dl kauravispiä

½ dl ruokosokeria

1 prk Tofutti soijatuorejuustoa

2 pussia vegegeliä

1 tl kanelia


Valmistus:

Murskaa keksit ja kaada sulatetun margariinin joukkoon. Sekoita ja painele leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Lisää kattilaan kauraruokakerma sekä fariinisokeri ja kiehauta noin 5 minuutin ajan. Lisää suola ja margariini sekä murskatut pekaanipähkinät. Levitä keksipohjan päälle. Pilko päärynät ja keitä kattilassa pehmeiksi niin kauan, että vesi on lähes kokonaan haihtunut. Mausta ruokosokerilla sekä kanelilla ja soseuta sauvasekoittimella. Laita päärynäsose vielä lämpimälle levylle, lisää vegegel ja sekoita niin kauan, että seos alkaa saeta. Vispaa kauravispi sekä soijatuorejuusto ja sekoita hieman jäähtynyt päärynäseos joukkoon. Levitä keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin jähmettymään. Tarjoa seuraavana päivänä ja koristele viinirypäleillä.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...