Käytän mielelläni ruoanlaitossa mielivihanneksiani
parsakaalia, kukkakaalia ja porkkanaa. Porkkanasta saa vitamiinien lisäksi
kivasti hienoista makeutta ruokiin, ja parsakaali taas on vegaanille oivallinen
kalsiumin lähde. Unohtamatta myöskään vitamiinirikasta kukkakaalia, joka on
vitamiinien lisäksi täynnä syöpää ja verisuonitauteja ehkäiseviä
antioksidantteja. Tämä tofupiirakka on todellakin täynnä makua ja sopii
kahvipöydän lisäksi vaikkapa lounaaksi tai iltapalaksi. Piirakka on yhtä hyvää
joko suoraan uunista tai mikrossa lämmitettynä.
Pohja:
100 g margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 paketti basilikalla maustettua tofua
2 rkl oliiviöljyä
2 raastettua porkkanaa
½ paprika
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 2-3 dl pilkottua parsakaalia
1 tl oreganoa
¼ tl mustapippuria
½ tl suolaa
2 dl kauraruokakermaa (original)
Valmistus:
Aloita sekoittamalla kaikki pohjan aineet keskenään, ja
painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Pilko seuraavaksi parsakaali melko
pieniksi paloiksi, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, pilko pieni sipuli ja
purista valkosipulinkynnet. Kaada
paistinpannulle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kuullota kasviksia
pannulla muutaman minuutin ajan. Mausta seos oreganolla, mustapippurilla ja suolalla.
Pilko basilikalla maustettu tofu pieniksi paloiksi ja sekoita täytteen
joukkoon. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja tämän päälle vielä
kauraruokakerma. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Valmistusvaiheet:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti