maanantai 24. heinäkuuta 2017

Tofu-parsakaalipiirakka



Käytän mielelläni ruoanlaitossa mielivihanneksiani parsakaalia, kukkakaalia ja porkkanaa. Porkkanasta saa vitamiinien lisäksi kivasti hienoista makeutta ruokiin, ja parsakaali taas on vegaanille oivallinen kalsiumin lähde. Unohtamatta myöskään vitamiinirikasta kukkakaalia, joka on vitamiinien lisäksi täynnä syöpää ja verisuonitauteja ehkäiseviä antioksidantteja. Tämä tofupiirakka on todellakin täynnä makua ja sopii kahvipöydän lisäksi vaikkapa lounaaksi tai iltapalaksi. Piirakka on yhtä hyvää joko suoraan uunista tai mikrossa lämmitettynä. 





Pohja: 
100 g margariinia

 2 ½ dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

1 dl todella hienoksi hienonnettua kukkakaalia

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2-3 rkl kylmää vettä


Täyte:

1 paketti basilikalla maustettua tofua

2 rkl oliiviöljyä

2 raastettua porkkanaa

½ paprika

1 pieni punasipuli

2 valkosipulinkynttä

n. 2-3 dl pilkottua parsakaalia

1 tl oreganoa

¼ tl mustapippuria

½ tl suolaa

2 dl kauraruokakermaa (original)

Valmistus:

Aloita sekoittamalla kaikki pohjan aineet keskenään, ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Pilko seuraavaksi parsakaali melko pieniksi paloiksi, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, pilko pieni sipuli ja purista valkosipulinkynnet.  Kaada paistinpannulle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kuullota kasviksia pannulla muutaman minuutin ajan. Mausta seos oreganolla, mustapippurilla ja suolalla. Pilko basilikalla maustettu tofu pieniksi paloiksi ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja tämän päälle vielä kauraruokakerma. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.




 Valmistusvaiheet:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...