lauantai 1. heinäkuuta 2017

Minttusuklaa-vadelmakakku

En itse henkilökohtaisesti ole mikään kovin suuri suklaakakkujen ystävä, mutta halusin kehitellä tänne blogiini ohjeen niille, jotka siitä pitävät. Ajattelin, että hieman kirpeämpi vadelmamousse voisi taittaa sopivasti todella makeaa suklaan makua. Ne taas, joiden mielestä kakun kuuluukin olla todella makea, voisivat korvata moussen tavallisella vadelmahillolla, sekä laittaa väliin myös päälle tulevaa suklaamoussea. Kakku kannattaa myös kostuttaa hyvin, ettei pohja jää liian kuivaksi.

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl ruokosokeria

100 g rainbown tummaa minttusuklaata

1 1/4 dl spritea

1 dl omena-päärynäsosetta

50 g margariinia

Kostutus:

n. 1 dl Spritea

Väliin:

200 g pakastevadelmia

2 vegegelpussia

1/2 sitruunan mehu

1 tlk kauravispiä

1 tlk tofutti soijatuorejuustoa

1/2 dl sokeria

Päälle:

4 dl kauravispiä

100g tummaa minttusuklaata

Valmistus: 

Aloita pohjan teko sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Sekoita sulatettu margariini, sokeri ja omena-päärynäsose yhteen. Lisää kuivat aineet sekaan ja lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sprite. Sekoita hyvin. Kaada jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Kokeile kypsyys esimerkiksi hammastikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku valmis. Anna kakun jäähtyä ja kostuta sitä hieman ennen kumoamista, jotta kakku pysyy varmasti ehjänä. Puolita kakku ja tee väliin vadelmamousse. Kaada kattilaan vadelmat, sitruunamehu sekä vegegeeli. Kiehauta ja sekoita vispatun kauravispin sekä tofutin joukkoon. Laita hetkeksi (n. 1/2 tunniksi) jääkaappiin jähmettymään. Kostuta kakku hyvin ja levitä vadelmamousse kakun pohjan päälle. Laita toinen puolikas kanneksi ja vuoraa kakku kelmulla. Laita jääkaappiin yön yli jähmettymään. Tee seuraavana päivänä suklaamousse kakun päälle ja koristele suklaa- tai pähkinärouheella.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...