torstai 13. heinäkuuta 2017

Vegaaninen lasagnette

Tämän ruoan valmistaminen vien hieman enemmän aikaa, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. Tähän ruokaan tulee paljon erilaisia kasviksia ja oman pikantin maun se saa vegaanisesta mozzarellasta. Ohjetta on myös helppo muokata oman maun mukaan, ja munakoison voi korvata vaikka kesäkurpitsalla.


1 pussi makaronia


1 munakoiso

1 punasipuli

2 kevätsipulia varsineen

4 valkosipulinkynttä

1 pieni kukkakaali

1 porkkana

1/2 paprika

4 rkl oliiviöljyä

1 rkl margariinia

3-4 rkl vehnäjauhoja

1 prk tomaattimurskaa (yrtti)

n. 1/2 dl tuoretta pilkottua basilikaa

1/2 sitruunan mehu

5 dl kauraruokakermaa (Oatly) ja

(kauramaitoa)

1 rasia vegaanista mozzarellaa

1 tl oreganoa

1 tl mustapippuria

1/2 tl paprikajauhetta

2 tl yrttisuolaa

(1/2 tl suolaa)


Valmistus:
Keitä makaronit ohjeen mukaan. Pilko munakoiso ja purista palojen päälle sitruunamehua. Kaada pannulle noin 2 rkl oliiviöljyä ja lisää kuumalle pannulle pilkottu punasipuli, paprika ja kolmen valkosipulinkynnet puristettuna. Lisää joukkoon munakoisoviipaleet, porkkanaraaste sekä tomaattimurska (raasta porkkana suurimmalla raastinosalla). Anna hautua noin 10 minuuttia ja mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan tai paistinpannulle öljy sekä margariini ja anna sen sulaa. Lisää sitten joukkoon 2-3 ruokalusikallista vehnäjauhoja. Sekoita ja lisää joukkoon pienissä erissä kauraruokakerma. Anna kiehua kokoon ja lisää joukkoon osa basilikasta, pilkotut kevätsipulit ja 1-2 valkosipulinkynttä. Mausta yrttisuolalla tai tavallisella suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Jos kastikkeesta tulee liian paksua lisää joukkoon hieman kauramaitoa. Lisää lopuksi joukkoon puolet pilkotusta mozzarellasta. Keitä kastiketta noin 5-10 minuutin ajan. Lisää öljyttyyn uunipataan osa tomaattikasviskastikkeesta ja päälle hieman juustokastiketta. Lisää osa makaroneista ja päälle taas loput tomaattikasviskastikkeesta ja juustokastikkeesta(jätä hieman juustokastiketta viimeisen makaronikerroksen päälle. Lisää viimeiseksi loput makaroneista ja juustokastikkeesta. Ripottele pinnalle puolet pilkotusta tai raastetusta mozzarellasta. Paista laatikkoa 225 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...