maanantai 5. kesäkuuta 2017

Erittäin hyvä vegaaninen voileipäkakku

 Ylioppilasjuhlien lähestyessä yritin etsiä omaa makuani vastaavaa voileipäkakkua netistä, mutta mikään ei oikein tuntunut sopivalta. Sovelsin tähän kakkuun omia lempiaineitani ja meni kuin kuumille kiville. Monien mielestä, myös sekasyöjien, oli kinkkuvoileipäkakkua parempi. Voin siis suositella kokeilemaan. 





1 pakettia Oululaisen Reilu täysjyväpaahtoleipää

1 paketti Oululaisen ruis unikonsiemenpaahtoleipää

(kostutukseen Oatlyn kauramaitoa)


1. täyte:

2 reilua ruokalusikallista Hummusta ( valkosipuli)

2 valkosipulinkynttä

n. 2 rkl pilkottua ruohosipulia

1 pieni punasipuli

n. 2 rkl pilkottua aurinkokuivattua tomaattia

1 pilkottu suolakurkku

1 rasia På mackan "tuorejuustoa"

mausteeksi ripaus mustaa pippuria (n. 1/2 tl)


2. täyte:

n. 1/2 dl pilkottua tuorekurkkua

1 pilkottu avogado

n. 1/2 punainen pilkottu paprika

1 rasia Sheese spring onion and cracked black pepper-"tuorejuustoa"

n. 1 rkl sitruunamehua

liraus kauraruokakermaa (sen verran että massasta tulee sopivan notkea seos)

Kakun päälle:

Kevyt majoneesia (kanamunaton), kurkkua, paprikaa, viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja ja persiljaa.


Valmistus:

Vuoraa leipävuoka kelmulla. Leikkaa leivistä reunat pois ja aloita levittämällä paahtoleiviä pohjalle. Täysjyväpaahtoleipiä menee pohjalle 3 kappaletta. Kostuta palat kauramaidolla. Lisää ensimmäistä täytettä leipien päälle. Lado ruispaahtoja päälle (ovat pienempiä, joten niitä menee päälle noin 4 viipaletta). Kostuta palat ja lisää toinen täyte leipien päälle. Levitä täysjyväpaahtoleivät vielä päälle, kostuta palat, kiedo kelmu päälle ja laita jääkaappiin yön yli vetäytymään.

Seuraavana päivänä:

Kumoa kakku leivinpaperin päälle. Kuorruta kakku kevyt majoneesilla ja koristele oman mielen mukaan.



 




 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...