Pizzapatonki kruunaa kahvihetken tai oman kesäisen herkutteluhetken laiturilla tai pihakeinussa. Se maistuu yhtä herkulliselta joko lämpimänä tai kylmänä. Lisäksi se toimii myös hyvin erilaisten illanviettojen tai juhlien tarjottavana. Suosittelen, että annat pizzapatongin jäähtyä hieman ennen leikkaamista, koska muuten se saattaa leikattaessa hajota.
Pohja:
3 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
n. 8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 tlk tomaattimurskaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tlk herkkusieniä
1 tlk ananasmurskaa
5 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
1 avogado
1-2 tl oreganoa
Valmistus:
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot, suola ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna nousta hetken ajan lämpimässä. Kauli pizzapohja neliönmuotoiseksi ja aloita levittämällä tomaattimurska pohjalle. Halutessasi voit surauttaa tomaattimurskan tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisätä siihen muutaman ruokalusikallisen öljyä. Lisää pohjan päälle herkkusienet, sipuli, valkosipuli, ananasmurska, avogado sekä puristetut valkosipulinkynnet. Mausta, rullaa kääretortun tavoin rullaksi ja paista 225 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna vetäytyä hieman ennen leikkaamista.
torstai 22. kesäkuuta 2017
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku
Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...
-
Ensimmäinen joulu vegaanina ei ollutkaan niin iso juttu ruokien suhteen, kun olin ehkä etukäteen ajatellut. Kaikki ruoat onnistuivat hyvin...
-
Bebe-leivokset ovat aina olleet yksi lempileivoksistani, mutta huomasin harmikseni melko pian vegaaniksi siirtyessäni, ettei vegaanista bebe...
-
1,5 dl tummaa soijarouhetta 3 dl vettä (1 porkkana) 1 iso sipuli 3 valkosipulin kynttä n. 3 rkl oliiviöljyä 1 tl maustepippur...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti