torstai 22. kesäkuuta 2017

Pizzapatonki

Pizzapatonki kruunaa kahvihetken tai oman kesäisen herkutteluhetken laiturilla tai pihakeinussa. Se  maistuu yhtä herkulliselta joko lämpimänä tai kylmänä. Lisäksi se toimii myös hyvin erilaisten illanviettojen tai juhlien tarjottavana. Suosittelen, että annat pizzapatongin jäähtyä hieman ennen leikkaamista, koska muuten se saattaa leikattaessa hajota.


 
 Pohja:

3 dl vettä

50 g hiivaa

1 tl suolaa

4 rkl oliiviöljyä

n. 8 dl vehnäjauhoja


Täyte:

1 tlk tomaattimurskaa

3 rkl oliiviöljyä

1 tlk herkkusieniä

1 tlk ananasmurskaa

5 valkosipulinkynttä

1 punasipuli

1 avogado

1-2 tl oreganoa

Valmistus:

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot, suola ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna nousta hetken ajan lämpimässä. Kauli pizzapohja neliönmuotoiseksi ja aloita levittämällä tomaattimurska pohjalle. Halutessasi voit surauttaa tomaattimurskan tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisätä siihen muutaman ruokalusikallisen öljyä. Lisää pohjan päälle herkkusienet, sipuli, valkosipuli, ananasmurska, avogado sekä puristetut valkosipulinkynnet. Mausta, rullaa kääretortun tavoin rullaksi ja paista 225 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna vetäytyä hieman ennen leikkaamista.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...