perjantai 23. kesäkuuta 2017

Kesäkeitto



Kesällä tulee usein syötyä vähän liiankin hyvin ja tukevasti. Kesäkeitto syntyy helposti ja on kevyempi vaihtoehto rasvaisille grilliruoille. Tämä kesäkeitto on erittäin yksinkertainen tehdä ja valmistuu todella nopeasti.




1 kukkakaali (n. 500–600 g)

1 parsakaali

3 porkkanaa

4 isohkoa uutta perunaa

n. 5 dl vettä tai niin paljon että vihannekset juuri ja juuri peittyvät

1-2 tl suolaa

2 tl margariinia

2,5 dl kauraruokakermaa



Valmistus:

Laita kukkakaali ja parsakaali noin 15 minuutiksi kylmään veteen, jotta mahdolliset ötökät tulevat ulos. Kuori perunat ja porkkanat, pilko parsakaali sekä kukkakaali tämän jälkeen sopiviksi paloiksi ja laita kaikki kattilaan. Lisää vettä sen verran, että vihannekset peittyvät. Keitä vihannekset kypsiksi noin 20 minuutin ajan. Lisää muutama nokare margariinia ja lisää kauraruokakerma sekä suola. Anna lämmetä lähelle kiehumispistettä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...