Kesällä
tulee usein syötyä vähän liiankin hyvin ja tukevasti. Kesäkeitto syntyy
helposti ja on kevyempi vaihtoehto rasvaisille grilliruoille. Tämä kesäkeitto
on erittäin yksinkertainen tehdä ja valmistuu todella nopeasti.
1 kukkakaali
(n. 500–600 g)
1 parsakaali
3 porkkanaa
4 isohkoa
uutta perunaa
n. 5 dl
vettä tai niin paljon että vihannekset juuri ja juuri peittyvät
1-2 tl
suolaa
2 tl
margariinia
2,5 dl
kauraruokakermaa
Valmistus:
Laita
kukkakaali ja parsakaali noin 15 minuutiksi kylmään veteen, jotta mahdolliset
ötökät tulevat ulos. Kuori perunat ja porkkanat, pilko parsakaali sekä kukkakaali tämän jälkeen
sopiviksi paloiksi ja laita kaikki kattilaan. Lisää vettä sen verran, että vihannekset
peittyvät. Keitä vihannekset kypsiksi noin 20 minuutin ajan. Lisää muutama nokare margariinia ja lisää kauraruokakerma sekä suola. Anna lämmetä lähelle kiehumispistettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti