sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Vegaaninen raparperipiirakka

Tähän aikaan kesästä on hyvä aika tehdä jotakin hyvää raparpereista. Voiko olla parempaa kuin raparperipiirakka vaniljakastikkeella tai soija vaniljajäätelöllä höystettynä. Tähän ohjeeseen sopisi mainiosti myös mansikat raparperien sekaan, mutta valitettavasti tänä vuonna ei kotimaisia makeita mansikoita ole vielä saatavilla. Toki ulkomaisetkin sopisivat, mutteivat ole mielestäni aivan yhtä hyviä.


Pohja:

100 g maidotonta margariinia (sininen Keiju)

1 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

70 g hasselpähkinäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

2,5 tl leivinjauhetta

1/2 dl kauramaitoa (esim. Outly)

Täyte:

n. 5 dl raparperia pilkottuna parinsentin paloiksi

3 rkl hillosokeria

3 rkl vettä

Päälle:

50 g margariinia

1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

Valmistus:

Tee ensin piirakkapohja. Nypi margariini ja jauhot ja sekoita sitten joukkoon muut aineet. Sekoita hyvin ja painele piirakkavuoan pohjalle. Mittaa kattilaan raparperit, hillosokeri ja vesi ja keitä noin 5 minuuttia niin että raparperit hieman pehmenevät. Kaada raparperit piirakkapohjan päälle ja tee muroseos piirakan päälle. Nypi kaikki aineet sekaisin ja murenna piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.







 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...