maanantai 5. kesäkuuta 2017

Vegaaninen juhlakakku

Tein tämänkin kakun ylioppilasjuhliin ja oli monien vieraiden mielestä ehdottomasti paras kakku ikinä. Sekasyöjistä monet olivat hämmästyneitä siitä, että kakku oli täysin munaton ja maidoton. Oli heidän mielestään myös parempaa kuin ns. normaali munallinen kermakakku.


Pohja:

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

100 g sulatettua maidotonta margariinia

1 dl banaanisosetta

2 dl vichyä


Täyte:

kinuskia
banaania
mansikoita
1 purkki kauravispiä
1 purkki kauravaniljakastiketta.

Kinuski:

1 dl kauraruokakermaa (Planti original)
1 dl fariinisokeria
hyppysellinen suolaa
2 tl margariinia

Mittaa kattilaan kaurakerma ja fariinisokeri. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää suola ja margariini. Anna hieman jäähtyä ja levitä leikatun kakun pohjan päälle.


Kakun päälle: Vadelmia, mansikoita, ja kauravispiä
Kiille marjoja varten: hyytelösokeria, sekamehua ja vettä.
Tee kiille hyytelösokeri paketin ohjeen mukaan, mutta laita veden asemasta nesteeksi sekamehu/vesi

Kakun valmistus:

Sekoita hieman lämmin margariini sokerin joukkoon ja sekoita. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuvat aineet siivilän läpi kokoajan sekoittaen. Lisää joukkoon banaanisose ja vichy ja sekoita hyvin. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja jauhota vehnäjauholla tai korppujauholla. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kostuta ennen kumoamista hieman omenamehulla tai muulla mehulla. Kumoa kakku ja lekkaa puoliksi. Kostuta vielä hyvin omena tai appelsiinimenulla. Tee kinuski. Laita kakun alimmaisen pohjan päälle kinuskikastiketta, 1 viipaloitu banaani, viipaloituja mansikoita ja hyvin vispattua kauravispi/kauravaniljaseosta.Laita kakun toinen puoli päälle ja tee kiille marjoja varten. Levitä marjoja kakun päälle ja sivele valmista kiillettä marjojen päälle. Pursota kakun sivulle vispattua kauravispiä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...