tiistai 20. kesäkuuta 2017

Ninzan tikrukakku

Netissä löytyy joitakin vegaanisia versioita perinteisestä tiikerikakusta, mutta halusin luoda olemassaolevista kakuista ihan omanlaisen version. Nimesin kakun tikrukakuksi sen erotessa sen verran paljon perinteisestä tiikerikakusta, sillä olen käyttänyt sen sidoasineena banaanisosetta. Mielestäni suklaiseen pohjaan sopii hyvin hienoinen banaanin maku. 



200 g maidotonta margariinia

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

2 banaania

2,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1 dl kaurakermaa


Valmistus:

Vaahdota rasva sekä sokeri ja lisää sitten joukkoon yhteen sekoitetut jauhot. Käytä siivilää paakkuja välttääksesi. Lisää joukkoon muussatut banaanit ja ota 1/3 taikinasta syrjään. Sekoita pienempään taikinamäärään kaakaojauhe ja kaurakerma ja sekoita hyvin. Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka, ja levitä vaalea kakkutaikina alimmaiseksi ja ruskea päälle. Tee raitoja painamalla ja nostamalla veistä kakun ympäri. Paista kakku 175 asteessa 50-60 minuuttia.







 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...