perjantai 16. kesäkuuta 2017

Soijajauhispihvit

Monia veganismista kiinnostunutta tai esimerkiksi vegaanihaasteeseen osallistuvaa saattaa mietityttää, mitä grillata kesällä lihan tai makkaran sijasta. Nämä soijajauhispihvit ovat yksi lisä kauppojen pakastealtaista löytyville soijapihvi vaihtoehdoille. Todella hyviä uusien perunoiden ja salaatin kera.  Pihvit syntyvät ihan yhtä samalla vaivalla kuin esimerkiksi normi jauhelihapihvitkin.



1 1/2 dl tummaa soijarouhetta

1 kasvisliemikuutio

n. 3 dl vettä

3 ranskanleipä viipaletta tai vastaavaa vaaleaa leipää

n. 3/4 dl silputtua kevätsipulia

4- 5 valkosipulinkynttä

1/2 dl silputtua tuoretta basilikaa

1 tl paprikajauhetta

1/2 tl jauhelihamaustetta

1/2 tl jauhettua mustapippuria

1/2 tl suolaa

ripaus maustepippuria ( ei välttämätöntä, mutta antaa mieletäni pihveille kivan maun)

3 rkl vehnäjauhoja

Paistamiseen oliiviöljyä


Valmistus: Laita kattilaan soijarouhe, vesi ja kasvisliemikuutio ja keitä niin kauan, että vesi imeytyy soijarouheeseen. Valuta vielä siivilän läpi kaikki ylimääräinen vesi pois soijarouheesta ennen leipien päälle kaatamista. Poista ranskanleipäviipaleista kuoret ja laita kulhon pohjalle ja kaada soijarouhe leipien päälle. Pilko kevätsipuli ja tuore basilika ja lisää joukkoon. Purista joukkoon valkosipulit ja lisää mausteet ja vehnäjauho. Sekoita massa hyvin sekaisin ja pyörittele pihveiksi. Paista pihvit grillissä tai paistinpannulla.







 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vegaaninen banaani-suklaaunelmakakku

  Pääsiäisenä on lupa herkutella juhlaa edeltävän suuren paastoajan jälkeen. Itse olen yrittänyt joka vuosi paastota herkuista, joita olen h...